
Enkelt å forberede
I motsetning til hva mange kanskje tenker, er det Ikke mye ekstra styr med å lage mat eller å spise utendørs, hverken når det kommer til ingredienser eller utstyr. Det er enklere enn du tror! Til cowboyfrokosten trenger du bare en liten kasserolle, en stekepanne eller to, og en stekespade. Og som sagt: Du trenger ikke å gå milevis på tur heller, det er selve kosen med å spise ute som frister. Snart er det vinterferie for mange, og deretter går det fort mot påske, da vi alltid har påskesol, ikke sant? Her kommer noen tips og tanker om hva du kan servere og hvordan tilberede godsakene i friluft.

Til topps med muffins og pizzasnurrer
Pizzasnurrer er alltid populært, både for store og små. De kan jo fylles med nesten hva som helst, fra ost til biff, men jeg har selv to favoritter, og det er med Tulip pulled pork og Tulip bacon. Pulled pork er superenkelt å ha med seg på tur: Bare å varme opp i primusen og koke den. Liten jobb og ferdig på tjue minutter. Når man er på tur vil man jo gjerne ha digg mat, men ikke stå og kokkelere i timevis! God mat er et fint lokkemiddel for hele familien når man kommer fram til rasteplassen eller turmålet, uansett ambisjonsnivå. Alle liker å bli premiert, og få en belønning når man endelig er framme. Det skal så lite til for å opprettholde motivasjonen.
Jeg liker å overraske med litt utradisjonelle kombinasjoner. Muffins, for eksempel, som mange forbinder med dugnader og barnebursdager og klissete melis på toppen. Hva med en salt matvariant? Du mikser sammen en muffinsdeig uten sukker, og har i salt og timian og oregano istedenfor. Så fyller du på med finhakket rød paprika, vårløk i tynne strimler, litt revet ost og lettstekt Tulip baconterninger. Stek muffinsene i forkant, så kan du bare pakke dem inn i folie, og lunke dem litt på bålet før servering. En sikker vinner!

Tilbehøret som blir til mens du går
En annen vellykket godsak du ikke kommer utenom, er en mer tradisjonell gjenganger, nemlig pølser. Ta med varmt vann på termos, og pakk med deg Tulips røde pølser, lomper, ketchup og sennep, en deilig dansk hjemmelaget remulade, samt syltet rødløk som et alternativ til den litt mer vanlige sprøstekte løken.
Syltet rødløk er superenkelt å lage: Du bruker en del eddik, to deler sukker, og tre deler vann som kokes opp og helles over den oppkuttede rødløken. La den stå og trekke minst to timer, gjerne lenger. Du kan lage den før du legger ut på tur, så er den ferdig når du kommer fram. Et herlig tilbehør til de nytrukkede røde pølsene som har godgjort seg i termosen i ti minutter. Syltet rødløk er litt søtlig og barnevennlig i smaken, og holdbar i 14 dager i kjøleskap. Dette sto på menyen da jeg selv var på Gaustadtoppen, og er garantert velsmakende.